De belangrijkste reden waarvoor iemands geloof faalt

Eén van de belangrijkste reden waarvoor mensen falen is dat ze te hoog opkijken tegen die berg die voor hun staat. Wanneer men voor een situatie staat die veel van onze geloof vraagt in de Vader maar ook in ons zelf, dan valt het op dat men vaak geïntimideerd is.

Een mooi voorbeeld is dat we bijna 3 jaar geleden op straat baden met een vrouw die klaagde dat ze lichte hoofdpijn had. Dat is niet zo’n hoge berg waar je dan voor staat want iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Sommige nemen een aspirientje en het is weg.

Wij hebben destijds op de Amsterdamse Poort woorden van geloof uitgesproken dat die vrouw genezen zou worden van haar hoofdpijn. En dat de oorzaak van deze hoofdpijn weg zou gaan.

Wat wij niet wisten was dat deze bewuste vrouw bij artsen en neurologen liep in het ziekenhuis en dat ze zelfs een scan hadden gemaakt van haar hoofd, vanwege deze hoofdpijn. Deze klachten speelde namelijk al enige tijd. Ze hebben uit eindelijk een scan van haar hoofd gemaakt en daar op was te zien dat er kwaadaardige cellen waren in haar hoofd. Deze cellen hadden de potentie om op korte termijn te veranderen in een tumor. Alleen wist deze vrouw dit toen nog niet omdat ze hiermee nog niet was geconfronteerd. Na dat we het gelovige gebed hadden gebeden zodat de hoofdpijn zou weggaan uit haar hoofd, had ze weer een scan laten maken en daar was niets meer te zien van welke kwaadaardige cel dan ook die zich kon transformeren tot een tumor.

Wij wisten helemaal van niets tot dat we 3 jaar naar dato een vriendin van haar tegenkwamen die ons het hele verhaal had verteld. Die vertelde ons dat de oorzaak van deze hoofdpijn de ontwikkeling was van die tumorvorming in haar hoofd. Ze heeft later voor haar hele gemeente getuigt dat er op straat een gelovig gebed was gebeden voor haar lichte hoofdpijnen. En toen ze daarna na het ziekenhuis ging was behalve de hoofdpijn ook niets meer te zien van deze kwaadaardige cellen.

Je moet jezelf eens voorstellen dat wij voor haar hadden gebeden als we van tevoren hadden geweten wat ze had. Ons gebed was dan misschien niet zo’n gelovig gebed geweest als bij die lichte hoofdpijn van destijds. Omdat we dan voor die grote berg hadden gestaan en met iets nieuws waarmee we nog nooit eerder te maken hadden gehad voor heen.

Wat ik wil duidelijk maken is dat net zoals bij God elke ziekte hetzelfde is en dat er geen onderscheidt is tussen griep of kanker. Zo zouden wij daar ook zo mee om moeten gaan en geen onderscheidt moeten maken hier in. Vroeger gingen er veel mensen dood aan een simpele griep nu niet meer. Wie weet zal de medische wetenschap zo gevorderd zijn da t er over pakweg 20 jaar ook niemand meer dood gaat aan kanker. Maar dan zal er vast weer een andere ziekte zijn waar mensen aan dood gaan. En wat doen we dan zullen wij dan weer opkijken tegen deze hoge berg? Wanneer we elke situatie hetzelfde aanpakken zul je ook zien dat het resultaat hetzelfde is. Iemand die genezen wordt van een lichte hoofdpijn wordt ook net zo makkelijk beter en genezen van een tumor. “Ja” precies zoals met die vrouw is gebeurt zoals haar vriendin vertelde. Het bijzondere is dat wij het voorval allang vergeten waren, maar die vriendin en de gemeente waar ze zat niet. Ze waren hier zo van onder de indruk dat zij het geenszins vergeten waren.

Hoe komt het dan toch dat wij over al labels opplakken als mensen? Wat als die vrouw wel alleen een lichte hoofdpijn had gehad? Waarschijnlijk was iedereen het dan wel vergeten geweest 3 jaar na dato.

De reden wat hier aan ten grondslag is en het antwoord op deze vraag is mijns inziens het volgende; Er is nog nooit iemand overleden aan een lichte hoofdpijn maar aan een tumor wel. Daardoor plakt men vaak labels op situaties en wordt niet elke genezing van iets als hetzelfde wonder van God gezien. Alleen leert de Bijbel ons het volgende hierover. Wanneer wij woorden spreken laten het woorden als van God zijn.

God maakt dus geen onderscheid over de verschillende ziekten ook al is de één dodelijk en de ander niet. Bij benadert ze allemaal hetzelfde. Zo zouden wij ook moeten handelen niet alleen in het geval van het genezingswonder van die vrouw. Want als nu iemand geneest van hoofdpijn halen vele hun schouder op, maar als iemand geneest van kanker dan is de wereld meteen op zijn kop.

In elke situatie waarvoor wij staan wat een geloofsactie vraagt zouden wij hetzelfde moeten reageren en niet verschillend. Wanneer je een bedrag van € 300.000 nodig hebt binnen twee maanden om een school te bouwen reageren vele toch vaak verschillend. Wanneer diezelfde persoon een bedrag van € 300 nodig heeft om schoolboeken te kopen voor kinderen. Alleen is bij beide geloof nodig om deze fondsen rond te krijgen wanneer je deze nog niet in je bezit hebt.