De waarheid verteld

DE WAARHEID VERTELD is een waarheid die niet wordt ontkent (Helenisme) Misschien wel mijn belangrijkste boodschap die ik hier ooit ga delen, nu alvast een voorfase.

Mede door vertaalfouten in de grondtekst zijn er vele misstanden het geloof binnen gekomen. Waardoor bepaalde waarheden die vandaag de dag nog steeds gelden hun infiltraties hebben kunnen maken. Deze zijn Vervangen met iets anders. Of ze worden in zijn geheel niet meer toegepast. Of zijn volledig geïntegreerd als of ze er altijd al waren. Dit komt voort uit hellenisme. Hellenisme is dat je iets dat vanuit een andere cultuur of gewoonte hebt geadopteerd. En dat je het als het ware hebt overgegoten op een andere beschaving. En het daar na voor waar aanneemt als goed. Door vertaalfouten in de grondtekst zijn er vele misstanden het geloof binnen gekomen. Waardoor bepaalde waarheden die vandaag de dag nog steeds gelden. Als het ware vervangen zijn met iets anders. Of ze worden in zijn geheel niet meer toegepast. Dit komt voort uit hellenisme. De topic waar ik het over wil hebben. Hellenisme is dus dat je iets vanuit een andere cultuur of gewoonte oplegt op een andere beschaving. En nu komt het…dat je het daar na voor waar aanneemt als goed. En het ook vervolgens als zodanig gaat verkondigen. Pershitta vertaling is misschien één van de vertalingen die we kennen die het meest dichtbij in de buurt komt

Er worden bijvoorbeeld veel heidense namen gebruikt om de naam van de Vader aan te duiden. Zoals God, Heer (hoeveel heren kennen we? de duivel is ook een heer) De Heilige Geest (Je hebt ook een heilige geest) komt af van holi de feest van de vruchtbaarheid welke voort komt uit het hindoeïsme. Dit zijn feitelijk allemaal titels maar geen echte waarachtige benamingen van diegene die we God noemen. En in de vertaling hebben ze ‘Gods’ ware naam waarschijnlijk vervangen. Waarvoor is dit zo belangrijk? Omdat de Bijbel ons juist oproept om Hem aan te roepen bij Zijn naam. Vele zeggen als tegenwerping maar Hij weet als ik hem aanroep dat ik het over hem heb. Ik begrijp dat maar waar ik mee zit is als ik een naam gebruik die niet van Hem is of recht doet aan Zijn naam zoals Krishna. Kan Hij dan ook luisteren? Natuurlijk kan het.

Iemand vroeg mij waarvoor ik Yashua/ Yeshua zeg in plaats van Jezus. De naam van Jezus is een naam die bedacht is door de katholieken. Ze maakte ook afbeeldingen van hem zoals ze ook doen van Maria. En zelfs ook van de Vader in sommige gevallen.Terwijl de Bijbel leert dat we dit absoluut niet mogen doen. De naam van Jezus is pas ongeveer 500 jaar geleden in gebruik genomen. Het klopt dat er vele wonderen gebeuren door de naam van Jezus. Ik heb deze zelf ook door mijn handen heen zien gebeuren. Alleen geloof ik niet dat dit kwam doordat ik de naam van Jezus gebruikte. Het kwam door het geloof wat ik heb in de Vader. Wat zei Yashua? Jouw geloof heeft je behouden. Door het geloof wat mensen hadden zo klein als een mosterzaadje werden mensen genezen. Niet omdat ze de naam van Jezus gebruikte. Kijk maar naar de apostelen toen ze een bepaalde demoon moesten uitdrijven van iemand die maanziekte had. Deze voer niet uit vanwege hun ongeloof.

Denk eens na……. Waarvoor heeft de naam van Jezus over de wereld zoveel verschillende benamingen zoals Yeshu, Jesus of Jezus, Isa en noem ze maar op. Maar Mohamed of Boeddha zijn allemaal over al onder dezelfde naam in de wereld bekent? Dit geldt ook voor de president van Amerika en de koning van Nederland. Maar de zoon van God niet. Ik zeg niet dat ik de naam van Jezus in de ban heb gedaan. Wanneer ik getuig gebruik ik het omdat dit de naam is die de mensen kennen. Maar in mijn achterhoofd weet ik wel beter. Nu schrijf ik iets waar je van op zult kijken. Wist je dat de naam Je -Zeus in het latijns betekent aardvarken? Zeus is een varken ook wel een zwijn genoemd. In de naam van Yahsua zit de naam van Yah in vermeld. Zoals deze ook staat in psalmen. Lees psalm 68:4 maar eens. Maar let op in vele vertalingen hebben ze hem al vervangen met Heer. Dat is wat we te danken hebben aan het Katholicisme. Wat het Christendom zelf heeft overgenomen hier en daar. En zelfs heeft geadopteerd. En waarvoor kennen we nu een zondagsrust waar dit vroeger in de tijden van de apostelen nooit ergens in de Bijbel werd beschreven? Je ziet dat op die dag de mensen ineens vrij mogen parkeren en dat vele winkels op bepaalde plekken gesloten zijn. Ook met pasen zijn vele mensen vrij net als bij kerst. Het komt voort uit hellenisme. Het is één van de grootste cover ups ooit. De Geest zegt uitdrukkelijk dat in latere tijden sommigen afvallig zullen worden van het geloof en zich zullen wenden tot misleidende geesten en leringen van demonen De series die ik met Gods hulp hoop te gaan schrijven. Deze zijn de belangrijkste ooit sinds ik hier op FB ben. Ik verbind mijn hele geloofswandel er zelfs aan. Want ik geloof zelf dat je er of helemaal voor gaat. Of helemaal niet. En dat we geenszins nergens water bij de wijn mogen doen. Onder het mom van we moeten iedereen zijn mening maar respecteren en voor lief nemen. Onder het mom van de liefde. De liefde is ook dat je elkaar de waarheid mag vertellen. Wanneer je kennis van het Woord lief hebt dan heb je de waarheid lief. En die zal je vrij maken. Ik heb niet de illusie dit een boodschap zal zijn die een ieder zal pakken, raken of veranderen. Dat kan ik niet, dat kan alleen Yah doen. Maar wanneer enkelen de diepere dimensie er uit gaan halen. Dan is er al heel wat gewonnen. Stay tuned!

Navayo Leeuwin